2011 9/6

Planera slakten av dina kor

Du som har kor att leverera till slakt, tänk på att det är risk för väntetider i höst p g a stor slakt av tjurar (referensperiod handjursbidrag).

Kor slaktas med fördel under juni – augusti då vi också bedömer att det finns ett behov av nötkött t ex i samband med skolstart.

Har du inte möjlighet att leverera innan hösten är det bra om så många kor som möjligt kan vänta med slakt till efter årsskiftet då kön minskat. Fundera då över dräktighetsstatus redan nu.

Ring gärna din inköpare vxl: 0771-500 500. Se även kontaktsidan >>
Slaktanmälan tel: 0771-388 399

Postat den av Sara Hoff.
Det här inlägget postades i Nöt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till "Planera slakten av dina kor"

  1. Bert-Arne Brorsson skriver:

    Bra att ni uppmärksammar höstens problem p.g.a. handjuren. Vad jag tycker skulle varit bra är om man går in redan nu och varnar för att handjur under exp 250 kg/slakt får ett markant lågt avräkningspris, typ det som det gäller lamm under 12 kg. Det blir helt fel för producenter som föder upp handjur till full slaktmognad skall ta prisfallet för att några producenter slaktar handjur bara för att vikten ger handjursstöd. Marknadsmässigt måste det vara fel, stor volym underviktiga kroppar i sista kvartalet 2011, stor brist första kvartalet 2012 med risk för större import.