2020 21/2

Marknadskommentar vecka 9

Gris
Björn Rothstein rekryteras till den nya rollen som Inköpschef gris/Transportchef inom Inköp djur. Björn har gedigen erfarenhet från inköpsområdet och kommer närmast från en roll som inköpsansvarig vid Veolia Watertechnologies. Björn har även arbetat som Supply Chain Manager och Inköpschef hos Certigo och Saint Gobain.

Björn började den 2 mars  och ersätter Göran Niléhn som lämnade företaget i mitten av februari. Vi välkomnar Björn till HKScan!

Nöt
Vår KRAV-affär rullar på bra! Marknadstillägg för alla KRAV-nöt t.o.m vecka 13 med 1 kr/kg. Öka eller tidigarelägg gärna din anmälan, ring Slaktanmälan   tel: 0771-500 500. Har du icke slaktmogna kvigor eller tjurar att sälja. Ring din inköpare.

Lamm
Vi har en fortsatt mycket god efterfrågan på lamm och Styckmästarens Utvalda från Scan. Vi tar gärna emot anmälan av lamm och får snarast, tel 0771-500 500. Noteringen för lamm höjs 1 kr/kg vecka 9, samt får 0,50 kr/kg och KRAV-lamm tillägg höjs 0,50 kr/kg.

Guld med Scans lammråvara!

I förra veckan tävlade Juniorkocklandslaget i Stuttgart i ”Culinary Olympics”. Juniorkocklandslaget inledde med att tävla i ”Varma Köket”, en trerätters affärslunchmeny för 60 sittande gäster. Detta moment placerade laget på guldnivå som bäddade för en mycket bra känsla inför måndagens ”buffé”.

I menyn för varmrätten ingick Scans lamm och serveringen såg ut såhär:

  • Smörstekt lammsadel,  bräserad bog & bringa med bräss, lök, och pistagenötter
  • Mörkokt kål med fänkålsjollen & potatiskräm
  • Tartlett fylld med gula ärtor, gröna bönor, vitlök & dragon
  • Lammsteksky

Det Svenska Juniorkocklandslaget fick högst sammantagen poäng i Culinary Olympics, vilket ledde till en totalvinst. Det Svenska Juniorkocklandslaget har vunnit Culinary Olympics både 2012 och 2016. Vi på Scan säger ett stort och varmt grattis till Juniorkocklandslaget! Och du som leverantör, kan känna dig jäkligt stolt för den fina råvara som du producerar!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.