Som vi tidigare skrivit på bloggen och i utsända brev så börjar nu nästa fas i framtidens djurtransporter – HKScan planerar rutterna och ringer ut och aviserar hämtningarna. Vi inför nya tekniska hjälpmedel och ökar dialogen och optimeringen i värdekedjan. Du som leverantör och transportör är otroligt viktiga för oss i detta arbete. En kort påminnelse och uppdatering följer nedan:
Du gör din slaktanmälan och ändring av slaktanmälan precis som idag till HKScan via internettjänsten https://ext.hkscanagri.se/ eller telefon 0771-500 500. Du gör din anmälan eller justering av anmälan senast tisdagar före aktuell slaktvecka, klockan 12:00 för gris och 24:00 för nöt/lamm.
Om du behöver meddela förhinder för hämtning någon specifik dag, den efterföljande veckan, måste detta meddelas till slaktanmälan senast tisdag före slaktveckan.
-Det kommer att bli vi på HKScan som ringer ut och aviserar hämtningsdag och beräknad hämtningstid.
– Din transportör fortsätter hämta djur som vanligt, men det kan i vissa fall bli en annan transportör. Vi kommer att meddela vem det är som hämtar djuren när vi ringer och meddelar hämtningstid.
– Vid lastning på gård sker djurägarförsäkran med digital signering i en Ipad som chauffören har med sig. Du får ett kvitto på leveransen via sms och epost. Kontrollera gärna att vi har rätt kontaktuppgifter till dig.
– Har du någon fråga eller viktig information som rör hämtning av dina djur så kontaktar du oss.
Kontaktuppgifter till oss finns på http://www.hkscanagri.se/kontakta-oss/
Telefonnummer till Slaktanmälan: 0771–500 500 (menyval 1).
Telefonnummer till Intransportplanering: 0511-251 61 fungerar även under lördag och söndag mellan klockan 13:00–16:00.
E-post: intransportplanering@hkscan.com
Om du har tips eller idéer så hör gärna av dig till din inköpare eller till Emelie Apelberg som jobbar med omläggningen av transportplaneringen. Då når Emelie på emelie.apelberg@hkscan.com.
Stort tack till alla er som är leverantörer till HKScan och som nu också bidrar till utvecklingen av framtidens planering och intransport av slaktdjur!
Magnus Lindholm