2011 30/5

Effektivare djurtransporter gynnar primärproduktionen

Vi har börjat teckna nya avtal med enskilda åkeriföretag som innebär förändringar i den totala strukturen av djurtransporter på den svenska livdjurs- och slaktdjursmarknaden.  Förutom att detta kommer att gynna Er leverantörer så kommer det även att innebära en minskad miljöpåverkan.

De nya avtalen har vi skrivit med enskilda åkerier, som är duktiga entreprenörer med intresse att effektivisera sin verksamhet. Eftersom slaktstrukturen har ändrats i Sverige de senaste åren så är detta ett steg i rätt riktning. För att vi ska vara en attraktiv affärspartner till Er, måste vi hela tiden effektivisera vår verksamhet. 

Våra nya avtal kommer att ge sänkta kostnader och öka betalningsförmågan till Er leverantörer. Avtalet omfattar slakttransporter av gris, nöt och lamm samt livdjurstransporter. Genom bättre kapacitetsutnyttjande av fordonen kommer antalet körda kilometer per kilo slakt att minska, vilket sänker våra kostnader och även minskar vår miljöpåverkan. 

Med de nya avtalen vill vi öppna upp för en helhetssyn angående djurtransporterna i Sverige. Genom att låta åkerierna även få möjlighet att köra till andra slakteriföretag, ges goda förutsättningar för dem att utveckla och effektivisera deras åkeriverksamhet ytterligare. Vi vill fortsätta att ha goda affärsrelationer med åkeriföretagen. Våra nya avtal ger åkeriföretagen möjlighet till en positiv utveckling och långsiktig överlevnad. 

Till sist hoppas jag att vi ses på Sveriges Grisföretagares årsstämma i Falkenberg.

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Bildspel, Transport av djur och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till "Effektivare djurtransporter gynnar primärproduktionen"