2011 31/5

Quality Genetics genetik ger mer betalt!

Hos oss på Scan låg förra året köttprocenten i snitt på 58,1 {c4738f1e3438532479ab2e657e1ce0811c7eea42b5a0a870ca271f2109fe647c}, 0,66 procentenheter högre än hos övriga slakteriföretag visar färsk statistik från Jordbruksverket. Det visar åter igen att Hampshire är konkurrenskraftig som faderras rent ekonomiskt för våra leverantörer och som dessutom bidrar till basen i Piggham, vårt kött med den goda ätkvalitén.

I dagens pressade marknadssituation är ett bra avelsarbete, som ger positiva ekonomiska effekter för svenska grisproducenter, extra viktigt. För våra leverantörer på SLS har en högre kötthalt gjort att vi betalt ut
ca 11 miljoner kronor mer till våra leverantörer än övriga slaktindustrin i Sverige.

Utslaget per gris blir detta 7,29 kr på en gris vid 88 kg slaktvikt, vilket är en ren ekonomisk vinst mot andra alternativ.

Postat den av Sara Hoff.
Det här inlägget postades i Gris och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.