2011 3/6

Marknadsläget vecka 23

Gris
Scan ser ett fortsatt bra intresse för svenskt griskött hos våra kunder och det råder en stabil avsättning på svenska marknaden. Prisnivåerna i Europa ligger på en oförändrad nivå och påverkas av att fryst inlagrat kött, från överskotten tidigare i år, nu tas fram till grillsäsongen. Det råder en kösituation på smågrismarknaden och vi sänker vår marknadsnotering -75 kr för att minska överskottet.

Nöt
Vi har nu en säsongsmässigt bra anmälan av boskap som ger överstående djur kommande vecka. Samtidigt minskar konsumenternas efterfrågan på nötkött vilket lett till att Scan har mindre överskott på vissa detaljer. Scans produktion följer lagd plan. Även marknadssituationen för Krav har nu en rejält stigande anmälan och vi sänker Krav-tillägget på ungnöt -50 öre/kg, medan ICA Natur fortsatter enligt lagd plan.

Marknaden för mellankalv är fortsatt säsongsmässigt tuff med en minskande efterfrågan, vilket ger överskott på detaljer.

På livkalvsmarknaden är det nu en bra efterfrågan på kalvar och vi höjer noteringen +50 öre/kg för tjurkalvar.

Lamm
Vi ser en sjunkande efterfrågan på lammkött hos Scans kunder vilket gör att vi slaktar något under plan kommande vecka.

Postat den av Sara Hoff.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.