2011 9/6

Denis hos Östergötlands Grisproducenter

Igår kväll var jag och Denis Mattsson, Scans VD, inbjudna till vårmötet hos Östergötlands Grisproducenter i Kaga Bygdegård strax utanför Linköping. Temat på mötet var ”Har Svensk grisproduktion någon framtid?”, en utmaning för oss alla. Ett drygt 30-tal producenter i området hade tagit möjligheten att denna vackra försommarkväll kanske hoppa över ensilagekörningen för ett möte med oss.

Vår inköpare i området, Caroline Germer, hade sett till att Scans utmärkta grillprodukter fanns på plats, grillmästarna gjorde ett utmärkt arbete, och därmed var förutsättningarna för en bra kväll på plats. Per Pålsson inledde med reflektioner från stämman med SGF förra veckan. Därefter fick Scan och Denis möjligheten att ge vår syn på marknaden, i synnerhet för griskött i framtiden. Många bra diskussioner och frågor behandlades, och alla var eniga om att det är den värsta ”kris” på kanske 20 år. Jag kunde ändå på mötet känns optimism i gruppen, mycket genom de konstruktiva diskussionerna som vi hade. Såklart har svensk grisproduktion en framtid, men vi måste ju tillsammans få konsumenten att förstå våra mervärden som vi erbjuder och sen dessutom vilja betala för det! Per sammanfattade och avslutade sen kvällen med det akuta läget på kort sikt samt funderingar och idéer hur framtiden måste tas an.

Postat den av Sara Hoff.
Det här inlägget postades i Gris, Scan och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.