2011 10/6

Första ”Rapsgrisarna” nu i stallet

Den första insättningen av grisar som utfodras enligt vårt nya koncept, Rapsgrisen, gjordes förra veckan. Runt 300 grisar sattes in första omgången hos Claes Friberg, vår ”testproducent” utanför Skara. Målet är att sätta in två omgångar till innan vi kör i skarpt läge inför lanseringen under 2012.

Varför då just en rapsgris?

I Finland har man i över fyra år forskat fram en unik fodersammansättning med många olika tester. Resultaten visar högre andel Omega 3 och en omfördelning av fettet med minskat mättat fett från 38 {c4738f1e3438532479ab2e657e1ce0811c7eea42b5a0a870ca271f2109fe647c} till 33 {c4738f1e3438532479ab2e657e1ce0811c7eea42b5a0a870ca271f2109fe647c} i samtliga styckningsdetaljer. Mjukt fett höjer inte blodets kolesterolvärden och det är även bra för blodtrycket.

– Det här är ett initiativ bland många som vi gör för att bl a stärka framtidstron hos våra leverantörer. Vi vill se en svensk köttproduktion även i framtiden. Konceptet ger många hälsofördelar som vi tror svenska konsumenter efterfrågar. Tillsammans med våra leverantörer och handeln vill vi lyfta fram konkurrensfördelar som kan bibehålla och stärka vårt svenska kött, säger Denis Mattsson, vd Scan AB.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Gris, Scan och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.