2011 10/6

Marknadskommentarer vecka 24

Gris
Vi ser nu en ökande anmälan av grisar vilket är positvit för den svenska marknaden. Scans grillförsäljning fortsätter att gå bra och samarbetet med Ica har positiva effekter. Även smågrissituationen har förbättrats och kösituationen minskar betydligt kommande vecka.

Nöt
Efterfrågan på nötköttsmarknaden minskar säsongsmässigt. Vi har en fortsatt bra anmälan med en mindre kösituation i vissa områden. Scan fortsätter sin produktion enligt lagd plan. Vi har ett överskott på vissa ädla detaljer medan övrigt sortiment har balans.

Mellankalv
På marknaden för mellankalv är situationen nu ansträngd och efterfrågan är svag, vilket är normalt för perioden. Trots minskad efterfrågan sker produktion hos Scan över plan för att undvika en ohållbar situation av överstående levande djur.

Lamm
Lammförsäljningen har nu återgått till normala volymer efter kortveckorna och efterfrågan på svenskt lammkött ökar åter. Scan ökar därför sin produktion något över plan för att kunna möta våra kunders önskamål.

Får
Hela juni månad ut erbjuder vi dig ett marknadstillägg +50 kr/slaktad tacka! Och vi vill samtidigt tacka för en bra respons på årets upplägg som gett en ökad slakt av tackor under v14-v22 med 17{c4738f1e3438532479ab2e657e1ce0811c7eea42b5a0a870ca271f2109fe647c} jmf föregående år.

Syftet med vårt tillägg är att få en jämnare slakt av tackor under året och bättre kunna tillgodose kundernas behov. Upplägget resten av året är: juli-sept  0 kr marknadstillägg, okt-dec -50 kr/tacka i marknadsavdrag

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.