2011 17/6

Marknadskommentarer vecka 25

Gris
Marknadssituationen för gris har förbättrats och vi är positiva till initiativet som tagits att nu öka prisnivåerna på marknaden. Kösituationen på smågrisar ökar dessvärre åter, något som är mycket besvärligt för många av våra smågrisproducenter. Vi jobbar aktivt med flera olika marknadslösningar för att minska problemet. 

Scan har en god efterfrågan på grillprodukter, medan det är en blandad efterfrågan på färskt griskött. För vissa detaljer såsom karré är det brist, medan andra detaljer har överskott. Udda detaljer som vanligtvis går på export är också en utmaning just nu.

Scan fortsätter sitt intensiva arbete med att skapa mervärde för det svenska grisköttet på marknaden. Våra nya koncept såsom Gårdsgrisen och Rapsgrisen följer planerad plan. Efter sommaren kommer vi också starta märkningen av alla Scan-produkter med den branschgemensamma märkningen ”Svenskt kött”, vilket vi tror kommer skapa positiv effekter för svenska charkprodukter.

Nöt
Vi har en fortsatt bra anmälningstakt av storboskap och vi har nu en del överstående djur. Tillägget på Scan Gourmet sänks -25 öre. Försäljningen av nötkött i stort är balanserad, även om det är överskott på enskilda detaljer såsom stek. Scans produktion följer plan.

Mellankalv
Vi har en fortsatt kösituation på mellankalv. Försäljningen fortsätter att gå trögt med överskott på de flesta detaljer. Rroduktionen är något över plan för att underlätta levande-lager-situationen på marknaden.

Livkalv
Vi har en fortsatt bristsituation på livkalvar. Kontakta Kalvförmedlingen för anmälan eller mer information, tfn: 0771-410 420.

Lamm
Efterfrågan och slakt av får/lamm minskar vecka 25 pga kortvecka. Vi räknar att öka slakten och köra enligt plan eller mer vecka 26 och framåt beroende på hur anmälan av får/lamm utvecklas. Vi har just nu en bra takt på anmälan men önskar få in ännu fler får och lamm vecka 27, 28, 29.

Ring slaktanmälan idag tel: 0771-388 399

Postat den av Sara Hoff.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.