2011 21/6

Smågrisläget hos oss!

De sista veckorna har vi haft en tuff situation på smågrismarknaden. Under 2010 hade vi ett överskott under sista halvåret, och 2011 såg länge likadant ut. Balansen inföll sig sen under ett par veckor, innan lagren byggdes på igen från slutet på maj.
Vårt arbete går nu mycket ut på att hitta en lösning för dessa smågrisar, både inköpare och förmedlare jobbar hårt. Vi ser även en tuff situation framöver, men hoppas ju att vårt arbete ger effekt och att lagren minskar. Så fort vi är nere på en nivå för efterfrågan avser vi att kunna höja smågrispriset. Det är viktigt att vi har en kontinuerlig insättning så vi kan försörja våra konsumenter med svenskt kött när de har behov av detta inför bl a julhelgen.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Gris, Marknadskommentarer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.