2011 21/6

Svagt stigande global köttproduktion 2011

Enligt FAO stiger den globala köttproduktionen 2011 med enbart 1 procent till 294 mio ton. Den begränsade stigningen beror på höjda foderpriser och utbrott av husdjurssjukdomar, som betyder svagt fallande bestånd.

Fjäderfä- och griskött står för stigningen i köttproduktionen. De höga foderpriserna och avskaffandet av subventioner till suggor i Kina förväntas att begränsa den kinesiska produktionen av griskött, som idag står för ca halva av världensproduktion av griskött. Världshandeln med griskött förväntas stiga med fem procent 2011 främst pga brist på kött i Asien.

FAO prognos för produktion och handel med kött från juni 2011 ser ut som följer:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Källa: Landbrug & Fødevarer

Postat den av Sara Hoff.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.