2011 23/6

Ökat värde i svenskt Scan-märkt griskött ger +50 öre/kg

Tack vare konsumenternas val av nya och klassiska grillprodukter från Scan är vi glada att kunna höja vår notering på gris med 50 öre/kg vecka 26.

Scan har haft en bra inledning på årets grillsäsong och våra unika grillsamarbeteten med våra kunder, ger äntligen resultat. Årets beställningar från kund och grillförsäljning till konsument är nu på en betydligt bättre nivå än föregående år, vilket känns positivt inför resten av sommaren. Givetvis är grillen som alltid väderberoende, och det kan komma oförberedda händelser, men våra kunder tror på svenskt griskött från Scan och konsumenternas efterfrågan är nu åter god.

En annan positiv satsning som tagit emot väl på marknaden är Scan nya lokalproducerade gårdskött från Trolle Ljungby i Skåne. Bland annat fick jag häromdagen positiva signaler från Maxi i Kristianstad att Gårdsköttet tagits emot positivt av konsumenterna. Även vår mörpack, både hel och skivad har tagits väl emot av svenska konsumenter, och försäljningen ökar vecka till vecka.

Hur vår nya satsning med rapsgrisen går vet vi ännu inte. De första grisarna är färdiga i slutet av sommaren och därefter tar vårt produktutvecklingsteam vid med att anpassa produkter från rapsgrisen till den svenska marknaden.

Det viktiga är att vi tror på en svensk köttproduktion och vi kommer fortsätta vårt långsiktiga arbete, tillsammans med kunderna, för att höja mervärdet för svenskt Scan-märkt griskött. Du kan räkna med oss!

Postat den av Sara Hoff.
Det här inlägget postades i Gris, Kommunikation, Marknadskommentarer, Produkter, Scan och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.