2011 23/6

Svag säsongsmässig efterfrågan på nötkött vecka 26

Vi har en fortsatt bra anmälan av storboskap i vecka 26 och vårt levande lager är detsamma som föregående vecka. Även marknaden för mellankalv är nu svag och vi planerar olika aktiviteter för att minska befintlig kö.

För livkalv har marknaden förbättras successivt och bristen på kalvar har nu minskat ytterligare.

Scans försäljning av både nöt- och kalvkött går trögt, på främst ädla detaljer, vilket mycket är beroende på grillsäsongen där fokus traditionsenligt är på griskött och korv.

Om du precis som jag gillar 100 procent svenskt nötkött på grillen kan jag varmt rekommendera Scans grillnyhet Entrecote rödvin & chili till nästa grillfest. Eller varför inte även prova nyheterna Flankstek grön-, vit- och svartpeppar och Nötskiva Caj P. Variationen på grillen hos Scan är stor men alltid garanterat gott. Mer fakta om årets grillnyheter från Scan och läckra recept hittar du på www.scan.se.

Ha en riktigt glad och skön midsommar!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.