2011 27/6

Scan och Ejmunds Gård i nytt samarbete

Scan AB och gotländska Ejmunds Gård inleder ett nytt samarbete gällande styckning och paketering av nötkött. Tack vare Scans investering i Marel-linjen i Linköping som är en avancerad styckningslinje kunde samarbetet komma till stånd.  Avtalet innebär hantering av cirka 400 ton svenskt nötkött per år.

Ejmunds Gård som är en stor nötköttproducent på Gotland kommer fortsättningsvis att leverera nötdjuren till slakteriet i Visby, Gotlands Slagteri,  som ägs av Svenskt Butikskött och Scan AB.  Efter hängmörning styckas och packas köttet i Linköping. Scan har investerat ca 80 miljoner kronor i styckningslinjer för nöt, så kallade Marel-linjer. Dessa möjliggör särhållning, sortering och spårbarhet ner på gårdsnivå för varje enskild detalj. Marel-linjen både kvalitetssäkrar och optimerar styckningen. 

Detta avtal visar att Scan skapar förutsättningar att arbeta med lokala gårdskoncept tack vare investering av högteknologiska styckningslinjer. Konsumenterna efterfrågar lokala produkter och det kan Scan erbjuda både i egen produktion och via samarbeten. Avtalet är en av flera positiva aktiviteter vi gör för att stötta svensk primärproduktion säger Magnus Lindholm, affärsområdeschef Scan.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer, Nöt, Produkter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.