2011 29/6

Storsatsning på Matlandet ska ge jobb på landsbygden

Matlandet börjar hos dig. Vi har mycket duktiga bönder över hela vårt land som producerar fantastiska råvaror. Ett av regeringens mål är att lönsamheten inom primärproduktionen ska öka. Målet med regeringens satsningar är att stärka de svenska landsbygderna genom att skapa tillväxt och fler jobb i alla delar av landet. I budgetproposition för 2011 föreslår regeringen att 80 miljoner ska satsas årligen under fyra år för att förverkliga visionen om Sverige – det nya matlandet.

Regeringens vision är att Sverige ska bli det främsta matlandet i Europa. Genom att kombinera god mat med upplevelser kan fler jobb skapas och tillväxten öka i hela landet. Under en fyraårsperiod förstärks därför arbetet med 80 miljoner kronor årligen.

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.