2011 8/7

Marknadskommentar vecka 28

Gris

Det är bra drag i Scans grillförsäljning av köttdetaljer såsom picnic, kotlett och kamben. Vi har en bristsituation på filé, medan resterande delar har balans. Något lägre försäljning av charkråvara samt fortsatt lägre efterfrågan på Eko och Krav.

Smågrisläget ser bättre ut och vi höjer vår marknadsnotering med +25kr till 300kr.

Nöt

Vi har ett fortsatt bra tryck i vår slaktanmälan av nöt och slakten följer Scans plan precis som tidigare. Detaljer såsom rostas, entrecote, innanlår är slutsålda medan övriga styckningsdetaljer nöt är i balans eller i visst överskott. Tillgången på mellankalv till slakt är fortsatt hög.

Livkalvsbilarna står stilla vecka 28-29 pga semesteruppehåll. Beställning av livkalv ser ganska låg ut from augusti och framåt – Så gör gärna din anmälan nu!!

OBS det är endast kalvbilarna som har uppehåll under 2 veckor, kalvförmedlingen håller öppet som vanligt på tel: 0771-410 420.

Scans försäljning av ädla detaljer från både nöt- och kalvkött sjunker något, vilket till stor del beror på grillsäsongen där fokus traditionsenligt är på griskött och korv.

Lamm och Får
Anmälan och slakt är i stort sett i balans. Helfallskunderna börjar efterfråga mer lamm igen. På styckatmarknaden ser vi en liten brist på kotlett och ytterfilé. Detaljer som framdel, stek efterfrågas mindre. Lammnoteringen, som speglar efterfrågan just nu, är oförändrad vecka 28 medan den planerade delen av betalningen dvs kontraktstillägget på lamm sänks 1 kr/kg nästa vecka.

Anmälan på får är fortsatt god och vi slaktar mer än plan och betydligt mer än föregående år. Levandelagret ökar något nästa vecka på får.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm, Gris, HKScan Agri, Kommunikation, Marknadskommentarer, Scan. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.