2011 12/8

Första köttet från rapsgrisar nu i produktion. Fortsatt bra efterfrågan på svenskt griskött.

På den europeiska marknaden är det viss prispress på skinka medan övriga detaljer handlas till balanserade nivåer. 

Här hemma ser Scan ett fortsatt bra intresse för svenskt griskött hos våra kunder och det råder en stabil avsättning på svenska marknaden. Det är av yttersta vikt att vi fortsätter vårt goda samarbete, så vi tillsammans kan möta våra kunders beställningar. Allt för att inte riskera att kunderna väljer andra alternativ, vilket ingen inom svensk grisproduktion kommer att tjäna på i ett längre perspektiv.

I veckan har vi haft vissa produktionsproblem i Kristianstad bland annat till följd av ett åsknedslag, som gjort att en del djur fått styras om till andra anläggningar. Totalt sett förväntas produktionen klara planerade nivåer.

Efter en bra och snabb tillväxt kom i veckan kom de första rapsgrisarna in till slakt, hela två veckor tidigare än planerat. Scan börjar nu sin produktutveckling och testperiod för att bland annat kartlägga egenskaperna hos köttet från rapsgrisarna så det kan användas på bästa sätt.

Efterfrågan på ekologiskt kött fortsätter följa lagd plan.

På smågrismarknaden är det nu en balanssituation och marknadsnoteringen på smågris höjs vecka 33 med +51 kr till 376 kr.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Gris, Marknadskommentarer och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.