2011 12/8

Ramadan 2011 blev lyckad – balans på lamm och en kösituation på får

Ramadan infaller 10 dagar tidigare för varje år vilket innebar att i år har den huvudsakliga slakten skett vecka 30, 31, 32. Vårt upplägg med marknadstillägg aktuella veckor gav en hög och jämn anmälan som har täckt den mängd lamm som Scan hade satt upp i sin prognos att sälja.

För får har vi däremot fått en hög anmälan som gett en kösitaution, något som kommer nu öka säsongsmässigt när vi närmar oss hösten.

Nästa år kommer Ramadan ännu tidigare vilket har gjort att vi har beslutat att prioritera grillen istället för försäljning helfall till Ramadankunder. Tack till alla som har medverkat och levererat lamm till Ramadan!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm, Marknadskommentarer och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.