2011 18/8

Hansa – ett nytt varumärke i Scan-gruppen säkrar arbeten

Redan i mars kommunicerade HKScan att koncernen planerar nytt taktiskt varumärke. Nu är det beslutat att varumärket ska heta Hansa. Ett av huvudskälen till det nya varumärket är att kunna optimera och samordna koncernens gemensamma råvarutillförsel.

Under varumärket Hansa kan koncernen öppna för möjligheten och sälja produkter med ursprung från koncernens alla olika länder. Samtidigt möter ett nytt konkurrenskraftigt lågprisvarumärke en efterfrågan som finns på alla koncernens marknader, där en viss grupp av konsumenter alltid kommer prioritera pris före andra mervärden såsom kvalitet eller ursprung.

Tillverkningen av de nya produkterna kommer att ske på Scan AB befintliga anläggningar i Sverige, vilket gör att vi både säkrar arbetstillfällen, men också vår möjlighet att alltid erbjuda 100 procent svenskt ursprung i varumärket Scan. Lanseringen av Hansa beräknas i början av november.

Postat den av Sara Hoff.
Det här inlägget postades i HKScan och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.