2011 25/8

Bra utveckling i grisaffären ger +50 öre/kg

Vi är just nu i en period mellan grill och jul, som är två av Scan:s viktiga säsonger som innebär skolstart och förberedelserna inför den svenska matmånaden oktober.

Vi ser en positiv utveckling av lönsamheten i vår helhetsaffär för griskött. Scan:s Kommersiella Direktör Magnus Nilsson berättar att det är mycket tack vare en god efterfrågan på svenskt kött & chark hos våra kunder, en efterfrågan som nu driver hela vår grisaffär framåt.

En anledning till den ökade efterfrågan på svensk råvara kan härledas till svenskmärkningen på charkprodukter som Scan var delaktig i framtagningen av.

Sedan innan sommaren har vi på Scan börjat märka våra charkförpackningar med svenskmärkningen efterhand som befintliga lager byts ut och nytt material köpts in. Nu ser vi alltså också ett ökat intresse hos andra svenska industrikunder att använda svenskmärkningen, vilket kräver att köttråvaran är av svenskt ursprung och att produkten tillverkas i landet.

Genom fortsatt tillväxt, produktutveckling och bra samarbete med våra kunder ser vi möjligheten att höja betalningen med +50 öre/kg för gris vecka 35.

Postat den av Sara Hoff.
Det här inlägget postades i Gris, Kommunikation, Marknadskommentarer, Scan och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till "Bra utveckling i grisaffären ger +50 öre/kg"