2011 8/9

Förbättrade konkurrensvillkor!

Regelverket gällande grisproduktion i Europa går mot dagens svenska nivå vad gäller djuromsorg. Den 1 januari 2013 skärps regelverket vad gäller fullspaltsgolv i smågris- och slaktsvinsstallar. Det är spaltbredden och öppningarna som får nya mått vilket ska medföra bättre golv för grisarna att gå på, men större arbete för djurskötarna att hålla rent. Detta kommer medföra ökade arbetskostnader och investeringar i stallar som idag inte håller måttet. Den 1 juli 2015 blir det heller inte tillåtet att ha fullspaltsgolv till smågrisar och slaktsvin i Europa. Dessa regler har vi i Sverige haft sedan länge, snart kan konkurrensen bli på mer lika villkor.

Postat den av Göran Niléhn.
Det här inlägget postades i Gris, HKScan Agri, Kommunikation, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.