2011 12/9

Prisskillnad på underviktiga nöt

Nu kan vi läsa varje vecka i lantbrukspressen om risk för utslaktning av underviktiga handjur under hösten 2011. Bakgrunden är att regeringen har beslutat att handjursbidraget skall försvinna den 1 januari 2012. Detta innebär att 2011 är sista året som du kan få handjursbidrag. När handjursbidraget försvinner kommer du istället få ett tilläggsbelopp till de stödrätter som du då äger. Tilläggsbeloppet kommer att baseras på ditt genomsnittliga handjusbidrag per år för slaktade djur under perioden 1 oktober 2009 tom 31 december 2011.

Våra kunder efterfrågar nötkött med jämn storlek och kvalitet. Detta går inte ihop med bidragsotimering och utslaktning av underviktiga nöt under hösten. Tänk på att noteringen på ett ungnöt som väger under 250 kg är 11,75 kr/kg lägre än noteringen för ett ungnöt som väger över 250 kg! Spara därför lätta djur tills januari-februari då vi vet att kunderna vill ha bra svenskt nötkött!

Vi ser redan tendens till högt tryck i anmälan och uppmanar er som har utslagskor att slakta dessa så fort som möjligt. Ring slaktanmälan på tel: 0771-388 399. Välkommen med din anmälan!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Nöt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.