2011 19/9

Hur blev ensilaget i år?

Jag har under dagen deltagit i ett möte med Skånes Nötköttsforum (en nätverksgrupp i Skåne som drivs av LRF). I gruppen finns kunniga rådgivare och foderförsäljare som flaggar upp för att årets ensilageskörd verkar vara mkt stor i volym men samtidigt väldigt varierande i kvalitet. Orsaken är förstås det myckna regnandet i stora delar av landet. Rådgivarna ser en trend att protein-nivåerna över lag är bra men energi-innehållet verkar vara lågt.

Tips: analysera ditt grovfoder! Om du har många småtegar så välj ut det ensilage som skall användas i topp-produktionen (tex snabbt växande ungtjurar eller lamm) och analysera detta parti för att därefter kunna köpa in eller blanda rätt kraftfoder till dina djur.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm, Nöt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.