2011 19/10

Lantbrukselever ser ljust på framtiden

Många lantbrukselever ser ljust på framtiden som bönder, enligt en ny undersökning. Sex av tio ungdomar tror att det går att tjäna mycket pengar som bonde och mer än varannan lantbrukselev vill starta eget. Det framgår av en undersökning där närmare 600 elever på landets lantbruksgymnasier deltagit.

– 85 procent av eleverna har en positiv bild av lantbruksyrket, säger Maria Lindsäth, projektledare för Elmia Lantbruk, som står bakom undersökningen, i ett pressmeddelande. Undersökningen visar att sju av tio elever på Sveriges lantbruksgymnasier tror att de kommer att jobba som bönder i framtiden.

Eleverna har också fått rangordna vilken typ av lantbrukare de vill bli. Högst upp hamnar mjölkbonden, följd av att jobba med köttdjur, växtodling och skogsbruk.

– Den här undersökningen visar att dagens elever i hög grad vill välja bondeyrket – och att de har en positiv bild av detta, säger Maria Lindsäth.

Läs mer på www.atl.nu

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.