2011 26/10

Rekordstora slaktvolymer i Tyskland

Sammanlagt 5.28 miljoner slaktsvin slaktades i Tyskland under augusti månad, vilket är ett nytt månadsrekord. Jämfört med föregående år har slaktvolymerna till och med augusti 2011 stigit i Tyskland med 1,7 procent. Det är speciellt i juli och augusti som slaktvolymerna varit högre än tidigare. Ökningen förklaras med många arbetsdagar i augusti, en höjd import av smågris under våren och milt klimat under sommaren som gynnat produktionen.

I Sverige fortsätter tyvärr slaktvolymerna att falla i förhållande till föregående år. I tredje kvartalet var minskningen 4,6 procent (ca 34.000 grisar) jämfört med föregående år. Det är dags att svenska grisprodukter blir mer konkurrenskraftiga, vilket leder till att konsumenter och kunder väljer svenskt griskött framöver.

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.