2011 4/11

Trevlig Alla Helgon Helg!

Nu är hösten och mörkret här. Tid att tända ljus, baka en god kaka och mysa. Här kommer recept från Arlaköket på fina Halloweenkakan och vi på SLS vill passa på att önska alla en riktigt God Helg!

Ingredienser:

100 gr rumsvarmt smör
2,5 dl socker
3 ägg
1 bit pumpa ca 200 gr
2 morötter ca 200 gr
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel

Kräm:
25 gr smör
250 gr kesella
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här: sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen. Skala och finriv pumpa* och morötter. Rör ner i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten. Häll i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Smält smöret till krämen och låt det svalna. Rör ner kesella, florsocker och vaniljsocker och ställ krämen i kylen. Stjälp upp kakan och låt svalna. Bred krämen över kakan och låt kakan stå i kylen till serveringen.

Å till sist tack till Ingela och Leif för pumporna!!

*om man kommer på att man vill testa denna kaka och inte har någon pumpa hemma….så kan man följa receptet och öka morötterna istället

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i HKScan Agri. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.