2011 25/11

Sänkta avgifter för veterinärkontroll gynnar våra leverantörer

Regeringen har i statsbudgeten för 2012 beslutat att förbättra konkurrenskraften hos svensk köttproduktion genom att sänka de avgifter som slakterierna betalar för veterinärkontroll. Detta gynnar svensk primärproduktion.

Från och med måndag, den 28 november, kommer SLS via en transparent redovisning på avräkningen till varje leverantör av slaktdjur synliggöra den faktiska kostnaden för veterinärkontrollen för 2011. Redovisningen sker genom att ett avdrag läggs till på avräkningen samtidigt som kilopriset höjs i motsvarande grad. Avdraget kommer sedan att sänkas 2012 i förhållande till den nya lägre avgift som Livsmedelsverket beslutar för varje enskilt företag.

För er leverantörer innebär det inget merarbete, utan vi på SLS kommer att sköta hela administrationen och tillse att pengarna kommer er till godo.

Postat den av Sara Hoff.
Det här inlägget postades i Gris och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.