2011 29/11

Scans sänkta avgifter för offentlig statskontroll ger vi tillbaka till våra leverantörer

Dagens gästbloggare: Magnus Lindholm, vice VD Scan AB
 
Jag tycker det är mycket positivt att regeringen beslutat att skjuta till 90 miljoner kronor om året för att sänka den offentliga statskontrollavgiften som betalas av de svenska slakterierna i dag. Pengar som vi på Scan oavkortat kommer föra tillbaka till våra leverantörer genom ett sänkt avdrag till framtida beslutad nivå enligt SLVs fördelning av dessa kostnader till slakterierna.
 
Den offentlig kontrollavgift är en betydande del av våra slaktkostnader på anläggningarna. Exempelvis har vi på Scans största och effektivaste slakteri i Kristianstad ca 20 anställda från Livsmedelsverket som sköter tillsynen av vår verksamhet, mestadels rörande slakten inklusive levande djursbesiktningen i våra stallar, men även viss del i styckningen.
 
Redan i den avräkning du får denna vecka kan du tydligt se hur mycket den offentliga kontrollavgiften är i dagsläget. För att kompensera för det avdrag som nu görs kommer vi höja noteringen från 28 november med motsvarande summa; +27 öre för gris och sugga, +31 öre för nöt och kalv, +157 öre för lamm och får. Från 1 januari redovisas det nya lägre avdraget för offentlig statskontroll på din avräkning.
 
Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till "Scans sänkta avgifter för offentlig statskontroll ger vi tillbaka till våra leverantörer"