2011 30/11

Svenskt kött innehåller minst antibiotika

Sverige har lägst antibiotikaförbrukning inom djurhållningen. Den svenska försäljningen ligger ungefär tre gånger lägre än Danmark och cirka nio gånger lägre än Nederländerna.

Ändå har vi ett mycket gott hälsoläge bland våra lantbruksdjur. Anledningen till att vi har det är bl. a. en kombination av goda djurhållningssystem, fokus på förebyggande djurhälsovård och ett gott smittskydd. Ur folkhälsosynpunkt är det av oerhörd vikt att vi värnar om detta, säger Helena Jonsson, förbundsordförande i LRF.

Med tanke på de folkhälsoproblem som antibiotikaresistens orsakar är det angeläget att marknadens aktörer i större utsträckning tar ansvar för hur de produkter man säljer har producerats, säger Helena Jonsson.

Detta ansvar kan marnadens aktörer lösa på ett mycket enkelt sätt tycker jag; genom att satsa på svenskt kött i diskarna och minska på importköttet.

http://www.sund.nu/docs/artikel.asp?art=1560

Postat den av Kristher Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.