2011 14/12

Svenskarna äter 6 750 ton julskinka

Nu är det full rulijans inför julen! ATL skriver i en artikel att december är den stora köttmånaden. Intressant benämning med tanke på höstens nya begrepp med köttfri måndag tycker jag!

ATL skriver vidare att att det ska vara traditionella maträtter på julbordet. Skinkan dominerar stort och det ska helst vara svenskt kött och till nyår vill vi ha oxfilé.

Visste du att varje jul sätter vi svenskar i oss 6 750 ton skinka, eller 2,7 miljoner skinkor? Det handlar cirka ett kilo per person.

– Vi är ett traditionsbundet folk. Det ska vara skinka, köttbullar och prinskorv. En trend är att vi startar med julskinkan allt tidigare och på många håll plockas skinkan fram redan till första advent. Man köper också fler, magrare och mindre skinkor än förr, säger Margareta Thorgren, kommunikationschef på Scan.

ATL skriver vidare att köttkonsumtionen i landet ökar under december och för marknadsledaren Scan sker 30 procent av försäljningen under julmånaden. Det är också viktigare än annars för konsumenten att köttet är svenskt.

Källa: ATL

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.