2011 21/12

Tacka vet jag svensk julskinka från Scan

Så här i shoppingtider för att fylla kylskåpet med alla möjliga godsaker kommer jag garanterat välja en julskinka från Scan Piggham. Då vet jag att den är underbart saftig och mjäll, fri från onödiga tillsatser och alltid tillverkad på 100 {c4738f1e3438532479ab2e657e1ce0811c7eea42b5a0a870ca271f2109fe647c} svenskt kvalitetskött. Det kallar jag en riktigt God Jul!

Just nu är det stort fokus på svensk julskinka i media. Här är ett utdrag från Sydsvenskan i lördags som besökt Sveriges största julskinkefabrik, Scan i Kristanstad:

”Tag drygt 300 000 halva grisar. Tillsätt 85 styckare samt en hel drös saltare, nätare, inpackare och kokansvariga. Skicka iväg resultatet och låt det serveras på en miljon julbord under några få timmar på en och samma dag.

Scan i Kristianstad är störst av de svenska producenterna av julskinka. Flera avdelningar där har jobbat i skift sedan i oktober för att få till det.

Det krävs för att de ska kunna fylla sin kvot av de nära tre miljoner skinkor på uppåt 7 000 ton som svenska folket sätter i sig i julhelgen.

– Vi hyr in extrafolk på flera avdelningar. Skinkan går på tvåskift, prinskorven tidvis på treskift, säger Mikael Joansson, platschef för Scans fabrik med 750 anställda i utkanten av Kristianstad.”

Läs artikeln och se bilder från Scans produktion >>

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Scan och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.