2011 23/12

Marknadskommentar vecka 52

Gris
Årets största mathelg är äntligen här! I media har Scans julprodukter fått många bra och höga betyg i diverse mattester, speciellt vår Scan Gourmet skinka. Vi kan idag konstatera att vi sålt slut på julskinkan vilket är positivt. I år har vi även haft en bättre balans på ekologiska julskinkor och alla våra kunder har kunnat få det de efterfrågat.

Försäljningen av detaljer och råvara följer tidigare års mönster, dvs vecka 52 är en vecka då försäljningsvolymen fortsätter ned något och det som främst efterfrågas är nu filé till nyårsafton.

Vi har en fortsatt god anmälan och slaktar enligt plan. Marknadsnotering på smågris sänks med -70 kr/st och slaktgris sänks med -0,50 kr/kg.

Nöt
Snart vänder nötköttsmarknaden, även om vi sista veckan på året har en normalt vikande marknad, på grund av rådande julmatshelg, som innebär en något lägre slakt och styckning. Det är en fortsatt stor brist på oxfilé till nyårsafton. Vi kommer dock ha bättre möjlighet att förse kunderna med oxfilé denna nyårshelg då vi har djupkyllagrat oxfilé under hela hösten.

Vi ser att kunderna vill ha nötkött efter helgerna, så planera din slakt redan nu. Noteringen på nöt höjs +2,50 kr/kg vecka 1 samt återgång till normal viktsbetalning!

Lamm
För att möta våra kunders önskemål och samtidigt hålla en hög jämn produktion korrigerar vi volymerna något i slakten under julhelgen och återgår till normal takt i januari. Vi har fått en bra respons med vårt upplägg med utökad viktsbetalning och marknadstillägg.

Bästa betald vikt vecka 51 till och med vecka 1: 14-25,9 kg.

Klass och fett oförändrat E tom O och fett 2- tom 3.

Marknadstillägg vecka 51 till och med vecka 1: +1,00 kr/kg

Marknadstillägg fortsätter tom vecka 13 med upp till 4 kr/kg, gör din anmälan innan nyår för att ta del av detta! Ring slaktanmälan nu tfn: 0771-500 500.

Och till sist vill vi på SLS bara passa på och önska er alla en riktigt god jul!

Postat den av Göran Niléhn.
Det här inlägget postades i Får & Lamm, Gris, HKScan Agri, Marknadskommentarer, Nöt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till "Marknadskommentar vecka 52"