2011 28/12

Retroaktiv betalning av den offentliga statskontrollavgiften

Regeringen har beslutat att sänka den offentliga statskontrollavgiften som idag betalas av de svenska slakterierna med 90 miljoner om året. Pengar som vi på Scan oavkortat ska föra tillbaka till våra leverantörer genom ett sänkt avdrag till framtida beslutad nivå enligt SLVs fördelning. 

Då Scan ännu inte har fått något beslut hur fördelningen av de sänkta offentliga statkontrollavgifterna kommer vara mellan de svenska slakteriföretagen från 1 januari 2012, kommer vi att fortsätta med den nolleffekt som vi idag redovisar på vår avräkning. Denna redovisning innebär att vi höjde noteringen 28 november motsvarande summa som avdraget är idag för den statliga kontrollavgiften; +27 öre för gris och sugga, +31 öre för nöt och kalv, +157 öre för lamm och får. När vi fått den korrekta fördelningen från SLV av de nya lägre offentliga statskontrollavgifterna kommer dessa att retroaktivt att betalas tillbaka till våra leverantörer.

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.