2012 5/1

Företagsnamnet – Scan

Vi får ibland frågor om ursprunget till företagsnamnet Scan. Följande svar har vi att ge:

 

Scan är en vanlig del i företagsnamn och andra benämningar i Sverige, Danmark och Norge. ”Scan” i olika former förekommer redan under antiken, bland annat på den berömde Ptoleneius karta där en ö, norr om den europeiska kontinenten, benämndes ”Scandia insula” dvs ”ön Skandinavien”. Stammen i det latinska ordet ”Scandia” dvs. Scan går också igen i det latinska namnet för Skåne, nämligen Scania, ett företag med ursprung just i Skåne.

 

Det var nämligen år 1938 som Skånska Andelsslakterier inregistrerade sitt nyinköpta varumärke Scan (som köpts av AB Durit i Malmö) och introducerade det både som varumärke för dess färskvaror och konserver samt som namn på de egna butikerna som man då hade. Men det var inte förrän den 28 september 1970 som varumärket blev rikstäckande då 19 svenska slakteriföreningar presenterade Scan som sitt gemensamma varumärke för sina produkter. Och på den vägen är det…

 

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i HKScan Agri, Kommunikation, Scan och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.