2012 17/1

Ingen MRSA hos svenska avelsgrisar

2010 var det första gången som MRSA, en antibiotika resistent bakterie (meticillinresistent Staphylococcus aureus) konstaterats på gris i Sverige. Bakterien isolerades i ett av 191 prov taget från trynet i samband med slakt i en anonym undersökning.

För att följa upp problematiken och omfattningen av MRSA har Svenska Djurhälsovården nyligen slutfört en omfattande kartläggning hos samtliga svenska avels- och gyltbesättningar och resultatet är mycket glädjande. Studien tyder på att vi i Sverige har en fortsatt unik och god MRSA-situation hos grisarna. Genom fortsatt arbete med förebyggande åtgärder som hygienrutiner, säker livdjurshandel och ansvarsfull antibiotikaanvändning har vi goda förutsättningar att hålla våra avelsgrisar fria från MRSA och andra sjukdomar.

Läs mer på: http://www.svdhv.org/nyhemsida/Artiklar/120116_gris_ingen_mrsa.html

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Gris och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.