2012 17/1

Scan nyanställer i Skara

Scans innovation och satsning på Rapsgrisen skapar nya jobb på Scan i Skara. Rapsgrisen ger ett kött med godare smak och nyttigare fett. De första uppfödarna är grisbönder i Skaraborg och produktionen därför knuten till Scans anläggning i Skara. Inför den första lanseringen vecka 16 till restauranger och storhushåll öppnar anläggningen återigen upp styckningen och nyanställer 25 personer.

– Rapsgrisen är en satsning som gynnar hela kedjan, från svensk grisnäring ut till konsument. Köttet får en högre andel naturligt nyttiga omättade fetter, som Omega 3. Fettsammansättningen gör i sin tur att köttet blir både mörare och smakrikare, säger Magnus Sjöholm, affärsutveckling/strategi Scan AB.

Grisarna får svensk rapsolja tillsatt i fodret, därav namnet Rapsgris. Köttet får en godare smak och fettsammansättningen i grisköttet förbättras på ett naturligt sätt. Konceptet kommer från HKScan i Finland som bedrivit forskning kring rybs (närbesläktad växt till raps), som komponent i grisfoder, i över fyra år.

De första rapsgrisuppfödarna finns i Skaraborg och i närheten av Scans anläggning i Skara. Satsningen på rapsgrisar innebär att anläggningen återigen kommer att stycka gris. De första produkterna till restaurang- och storhushållsmarknaden kommer att lanseras vecka 16. En ombyggnation på anläggningen har startat och nyanställningar beräknas till ca 25 personer.

– Att uppfödarna nu finns i länet gynnar oss på Skara-anläggningen och det känns riktigt bra att få nyanställa. Beskedet att öppna upp styckningen igen är positivt för hela anläggningen, säger Andreas Strandroth, platschef Scan AB Skara.

Produktutveckling pågår och vecka 36 kommer lansering även till konsumentmarknaden

Postat den av Sara Hoff.
Det här inlägget postades i Gris, Kommunikation, Produkter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.