2012 18/1

Övriga EU tar efter Sveriges 8-timmarsregel gällande djurtransporter?

En miljon namnunderskrifter tvingar kanske EU att ta efter Sverige och förbjuda långa djurtransporter. EU-kommissionen är skyldig att bedöma huruvida man bör föreslå maximal restid på åtta timmar om dagen för slaktdjur. En miljon underskrifter har erhållits i ett s.k. medborgarinitiativ, som införts i EU genom Lissabonfördraget. De exakta siffrorna rapporteras till 1.028.459 signaturer.

Signaturinsamling, kallas ”8 timmar”och har som mål att transporter av djur i mer än åtta timmar i taget ska förbjudas. Idag är det tillåtet med 24-timmars transport. Bland initiativtagarna är den danska MEP Dan Jørgensen (S) som har allierat sig med djurskyddsorganisationer.

Postat den av Kristher Svensson.
Det här inlägget postades i Transport av djur. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.