2012 3/2

Dags för slaktplanering lamm v14-v22

 Lamningarna i december-januari verkar ha flutit på mycket bra. Tackorna är i bra kondition och kylan har inte så svår i januari vid årets vinterlamningar. Nu är det tid att slaktplanera period vecka 14 t.o.m vecka 22. Senast den 24 februari vill vi ha din anmälan via post eller internet. Ring slaktanmälan vid frågor tel: 0771-500 500.

Vilka lamm slaktas v14-v22?
Runt påsk dvs v12, v13, v14 slaktas sista sk vinterlammen som var födda ifjol. Efter påsk kommer de nya lammen eller de lamm som är födda i nov-jan och föds upp på stall.

Tips slaktplanering vårlamm
Tänk på att skicka en provomgång vårlamm ganska tidigt för att stämma av vikt och fett på lammen. Vikt för tacklamm 38-39 kg och bagglamm 38-41 kg. Om du har en raskombination som ger en sen fettansätting kan du driva lammen tyngre. Det är inget kul läge om man har väntat för länge med första slakt-omgången och inser att lammen är för feta och så man hela stallet fullt med samma lamm…

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.