2012 14/2

Finska smågrisar i Sverige

Finska smågrisar ger våra kunder ett intressant alternativ till importerat kött

För att kunna möta våra kunders efterfrågan på griskött anländer idag den första omgången finska smågrisar till Sverige. Främsta anledningen till importen av smågrisar är att fortsätta hålla uppe våra produktionsvolymer för att kunna ha en svensk produktion även på sikt. Svensk djurproduktion är en viktig del av sysselsättningen i Sverige och för att inte utarmar den näring som vi är så stolta över med god djuromsorg och goda produktionstekniska resultat måste också produktionsvolymerna hållas uppe på hanterbara nivåer för både lantbrukare och industri.

Det finns idag ett intresse hos våra svenska lantbrukare att föda upp större volymer gris än vad vår egna svenska smågrisproduktion klarar av att leverera för tillfället. Målet är givetvis att vår inhemska produktion på sikt åter ska öka. Den finska smågrisen blir också ett steg att konkurrera med det importerade köttet som idag har allt större acceptans på marknaden och ett intressant alternativ för de kunder som idag importerar griskött till sin produktion. De kan nu köpa ett mellanting, en importerad smågris och uppfödd enligt vår unika svensk djuromsorgslagstiftningen.

 

Varumärket Scan är fortsatt 100 {c4738f1e3438532479ab2e657e1ce0811c7eea42b5a0a870ca271f2109fe647c} svenskt kött!

De smågrisar som importeras till Sverige kommer födas upp hos utvalda leverantörer och noga särhållas på speciella gårdar i primärproduktionen. Importen innebär alltså ingen förändring av innehållet av köttet i varumärket Scan som kommer fortsätta vara 100 {c4738f1e3438532479ab2e657e1ce0811c7eea42b5a0a870ca271f2109fe647c} svensk råvara från djur födda, uppväxta och slaktade i Sverige. Köttet från de finska smågrisarna kommer istället att användas i andra varumärken i vår koncern. Särhållning av djur är inget nytt i vår produktionshantering och en helt naturlig del av vår verksamhet. Redan idag har vi flera olika koncept såsom Krav, lokalproducerat kött som vi hanterar med strikta rutiner för att garantera att rätt kött hamnar i rätt produkter.

Postat den av Sara Hoff.
Det här inlägget postades i Gris, HKScan Agri, Scan och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.