2012 6/3

Välj rätt tjur!

Hans Larsson som är nöt och lamminköpare i Sörmland och Närke har lite tips att tänka på vid val av tjur:

Utgå från vilken produktion du har på gården och vilka behov ser du i din produktion? Om du som nötköttsproducent bedriver en ekologisk produktion eller en KRAV-produktion är det kanske lämpligt att köpa en tjur med anlag för fettansättning eftersom ekologisk produktion är mer grovfoderbaserad. Har jag däremot en lätt köttras tex Angus är det mer lämpligt att satsa på en tjur med sen fettansättning så att slaktvikten kan öka!

Vi på SLS har lång erfarenhet att avelstjurar och vi jobbar med alla raser. Kontakta oss så skräddarsyr vi en tjur som passar dina behov! Du når oss via vx 0771-500 500.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Nöt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.