Slaktkroppar från svin indelas i följande kategorier:
Unggris: Slaktkropp av ungt svin med normal kroppsform som väger mindre än 50 kg.
Slaktsvin: Slaktkropp av helt kastrerat hansvin eller honsvin som inte har grisat. Slaktkroppen ska väga minst 50 kg.
Ungsugga: Slaktkropp av svin som har grisat. Slaktkroppen skall ha god kroppsform och ha ett vitt fast fett. Ledytorna i frambenen skall vara blå och sotgången relativt trång.
Sugga: Slaktkropp av svins som har grisat men som inte uppfyller kraven för ungsugga.
Unggalt: Slaktkropp av ungt, okastrerat eller delvis kastrerat hansvin eller av ungt tvekönat svin. Slaktkroppen skall ha god kroppsform och en hud som vid normal slakt kan bli godkänd som människoföda. Slaktkroppen skall väga minst 50 kg.
Galt: Slaktkroppen av okstrerat eller delvis kastrerat hansvin eller från tvekönat svin som inte uppfyller kraven för unggris eller unggalt.
Källa: ”Klassificering av slaktkroppar. Nöt, svin, får, get, häst & ren”. Jordbruksverket.