2012 9/3

Finskt kött särhålls och säljs som importerat!

Vi på SLS har valt att dra tillbaka vår dispensansökan till Sigill då köttet från de finska smågrisarna kommer att säljas som importerat kött. Rent praktiskt innebär det att gårdarna med där de finska smågrisarna växer upp avcertifieras under den period de finns där. När det sedan stallarna fylls med svenska smågrisar kommer gårdarna att certifieras igen. Givetvis kommer samma svenska lagstiftning att gälla för produktionen på gården oavsett om det är svensk- eller finskfödda smågrisar.

Scan AB kommer inom de närmaste veckorna att lämna in en dispensansökan till KCF på den branschöverenskommelse som finns om att vi bara skall slakta grisar från certifierade gårdar på våra anläggningar.

Produktionen av finskt och svenskt kött är två helt separerade parallella produktionsprocesser hos Scan AB, garanterade enligt våra redan väl utarbetade kvalitetsrutiner. Intransport, vår produktion och vidare försäljning kommer ske enligt våra redan väl utarbetade kvalitetsrutiner, som vi även använder vid särhållning för övriga koncept. Det finska köttet märks och säljs till våra kunder som importerat kött. Ingen finsk råvara kommer att användas i varumärket Scan som enbart innehåller kött från djur som är födda, uppväxta och slaktade i Sverige.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media, Gris, HKScan Agri, Scan och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.