2012 12/3

Scan varslar i Skara och Kristianstad

Till följd av en rad omvärldsfaktorer som påverkat vår lönsamhet negativt måste hela Scan AB nu genomföra kostnadsbesparande åtgärder på samtliga platser, vilket lett till varsel i Kristianstad och Skara.

Det är främst vår starka svenska valuta som gynnar import av kött och köttråvara till charkproduktion hos våra kunder, en sjunkande primärproduktion som gett en hårdnande konkurrens som slaktdjuren och kostnadsökningar, i kombination med rådande överkapacitet som idag finns inom slakteribranschen som ligger till grund för dagens beslut.

Scan AB har i fredags inlett MBL-förhandlingar med fackliga företrädare som kan leda till varsel av 24 medarbetare på företagets anläggning i Kristianstad och 10 medarbetare i Skara.

– Den tuffa marknadssituationen gör att vi måste anpassa vår produktion, men också övriga administrativa tjänster. Det får tyvärr tråkiga effekter för vår anläggning i Kristianstad, som i huvudsak är vår anläggning för grisproduktion och för Skara där stor del av vår kontorspersonal arbetar, säger Scans personaldirektör Lennart Claesson.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media, HKScan, HKScan Agri, Scan och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.