2012 12/3

Scans gårdskött från Trolle-Ljungby finns nu även på restaurang & storhushåll

Scans gårdskött från gården Trolle-Ljungby lanseras vecka 10 även till restauranger och storhushåll. Det är tre grisköttsdetaljer: picnicbog, kotlett och karré. Köttet är svenskt med lokalt ursprung från Kristianstad.

Gårdsköttet är en serie köttprodukter för de som vill äta och bjuda på svenskt kött med hög kvalitet och lokalt ursprung. Konceptet har skapats för att möta den ökade efterfrågan på lokalt förankrade produkter där ursprunget har blivit en allt viktigare del. Alla produkter inom konceptet har lokalt ursprung och full spårbarhet tillbaks till gården på varje enskild styckdetalj

– Det finns ett behov hos våra kunder att kunna skriva ut på menyn vart köttet kommer från. Med gårdsköttet möter vi det behovet. Fler kunder och konsumenter vill veta var maten de handlar kommer ifrån samtidigt som de ställer högre krav på ansvarsfulla uppfödare, säger Carina Lauer, produktchef på Scan.

Gårdsköttet kommer idag från Skånegården Trolle-Ljungby. Scan samarbetar med ansvarsfulla uppfödare och som med Scans alla gårdar står även Trolle-Ljungby för god djurhållning. Gården har regelbunden tillsyn av djuren, nära samarbete med veterinär och lägger stort fokus på optimalt foder och stallmiljö.

– Vi är väldigt måna om att djuren har ett högt välbefinnande. Hälsosamma djur producerar bättre och godare kött. Att vara en del av Scans gårdskoncept är Trolle-Ljungbys sätt att stödja Scans arbete och initiativ till att skapa förtroende för svensk köttproduktion bland konsumenterna för att den ska finnas kvar i framtiden, säger Carl-Fredrik Wachtmeister, assisterande jordbruksförvaltare på Trolle-Ljungby.

Postat den av Sara Hoff.
Det här inlägget postades i Gris, Marknadskommentarer, Scan och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.