2012 21/3

Lamm äger påsken

Nu närmar sig påsken och årets första stora måltidshögtid där lamm har sin givna plats på middagsbordet. Påsktid är också startskottet för grillsäsongen och vi laddar för en lång säsong!

Påsken närmar sig!
Ring slaktanmälan idag ifall du har missat att göra din anmälan på tel: 0771-500 500. Vi har bra efterfrågan på både får och lamm!

Marknad lamm
Vårt upplägg med tidig toppning av Scantillägg kombinerat med marknadstillägg har fallit väl ut dvs vi har kört en hög och jämn nivå på både slakt och styckning under alla veckor hittills i år! Vi har en betydligt högre styckning i år eftersom Scan numera är året-runt-leverantör till Ica. Scans samarbete med Ica ser ut på följande sätt just nu:

• Scan levererar lammfärssortering, lammsadel samt lammstek till Hilton* som konsumentpaketerar dessa volymer för ICA:s räkning

• Scan producerar lammstek i bitpack* som levereras direkt till Icas olika centrallager via vårt NDC*

*Hilton är Icas köttföretag som sorterar och packeterar kött
* Bitpack är en typ av förpackning med helt köttstycke i vakum, köttet fortsätter att möras
* NDC är Scans distributionslager i Linköping

Vi är redan igång (from vecka åtta) med att lagra in råvara till grillsäsongen. Vi fryser in lammstek som används till lammgrillspetten. Som vi har signalerat tidigare satsar vi fullt ut på grillen sommar 2012 dvs ingen toppning av volymer till Ramadan.

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Får & Lamm. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.