2012 23/3

Mindre rött kött kan leda till depression

Ena veckan kommer larm om att rött kött kan ge förhöjd risk för cancer och hjärt- och kärlssjukdomar, veckan efter larmas det om att konsumtion av mindre rött kött kan leda till depression. Det går bara att konstatera att en bra balanserad kost med lagom proportioner av kostcirkelns alla delar är att föredra och rekommendera.

Enligt Felice Jacka, professor på Deakin University i Australien är det röda köttet från nöt och lamm särskilt hälsosamt eftersom det innehåller höga mängder av viktiga näringsämnen inklusive Omega-3 som är viktig för den mentala och psykiska hälsan. Läs artikeln här: Http://www.expressen.se/halsa/mindre-rott-kott-kan-leda-till-depression/

Att öka Omega-3 halten även i griskött är något vi aktivt jobbar med genom vår nya Scan Rapsgris. Genom att ge grisarna kallpressad svensk rapsolja i fodret har vi lyckats skapa den största innovationen som hänt griskött sedan Piggham. Scan Rapsgris är något som ger mervärde i hela kedjan från leverantör till konsument. För konsument smakar köttet ännu bättre, är både saftigare och mörare då andelen omättade fetter är högre. För våra utvalda Scan Rapsgrisleverantörer ger djuren ökad betalning, men även andra positiva produktionsresultat. Scan Rapsgris lanseras på restuarangmarknaden vecka 16, där efterfrågan varit stor, och med ett brett sortiment till konsument vecka 36.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Gris, Scan och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.