2012 13/4

Ännu en anledning till att välja svenskt kött!

För någon vecka sedan publicerade Jordbruksverket en artikel om salmonellaläget i Sverige. De konstaterar följande:

  • Tack vare den svenska salmonellakontrollen där myndigheter och näring arbetar tillsammans är förekomsten av salmonella bland svenska djurbesättningar mycket låg.
  • Av de 3000-4000 salmonellafall på människa som rapporteras varje år har 80 procent smittats utomlands.
  • Av övriga 20 procent har de flesta smittats genom importerade livsmedel. Endast en liten del av fallen kan härledas till svenska livsmedelsproducerande djur.

Av ovanstående kan man konstatera att det är av vikt att välja svenskt kött i butik. I Scans produkter är det alltid svenskt kött.

Vill ni läsa mer om den svenska salmonellakontrollen samt vad som sker om man upptäcker salmonella på en gård hänvisar vi till Jordbruksverkets artikel.

Postat den av Göran Niléhn.
Det här inlägget postades i Får & Lamm, Gris, Nöt, Scan och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.