2012 19/4

Märkning av kött i butik

Jag har vid ett antal tillfällen stått vid köttdisken i butik och letat efter Scans produkter. Jag vill ju vara säker på kvalitén. Vid ett par tillfällen har jag konstaterat att där mest har varit t.ex. ICA- eller COOP-märkta varor.

Då finns det ett tips om att ändå hitta rätt i disken, dvs. att leta efter slaktplatsnummer. Alla slakterier har egna individuella nummer som alltid ska finnas med på förpackningen utifrån att säkra spårbarheten.

Så om ni hamnar vid en köttdisk så leta efter följande nummer om ni vill känna er säkra på god svensk kvalité:

Nr 41 – Hörby

Nr 53 – Linköping

Nr 80 – Kristianstad

Nr 90 – Skara

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Får & Lamm, Gris, Kommunikation, Nöt, Produkter, Scan och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.