2012 20/4

Svenskt kött har tagit fram styckningsscheman

Nu är de här – nya styckningsscheman för gris nöt och lamm har länge efterfrågats berättar Maria Forshufvud, VD Svenskt Kött. Igår presenterades de på pressträff på Fotografiska i Stockholm.

Med hjälp av de nya affischerna vill vi höja kunskapen om kött. Intresset för styckningsdetaljer har ökat kraftigt de senaste åren. Trenden kring ”nose to tail-köket” – att ta vara på allt kött – inspirerar. Genom att veta mer om detaljerna kan vi ta tillvara köttet bättre och minska svinnet. Nu presenterar vi nya styckningsscheman för gris, nöt och lamm.

– Vi vill inspirera till ökad kunskap om kött och köttdetaljer. Våra nya styckningsscheman är pedagogiskt uppbyggda samtidigt som de också är vackra och unikt illustrerade. Vi är stolta och glada över att nu få presentera dem, säger Maria Forshufvud, vd, Svenskt kött.

Svenskt kötts nya styckningsscheman utgår på klassiskt vis från djurkroppens anatomi och adderar sedan styckningsdetaljerna.
– Tack vare ett nytt spännande samarbete med ett kreativt team har vi kunna utveckla ett inspirerande kunskapsmaterial i form av styckningsscheman. Det kreativa teamet består av fotograf Tina Axelsson, illustratör Cecilia Carlstedt, Eric Persson, köttgesäll och matinspiratör samt formgivare Daniel Berglund.

Målgruppen är bred. De nya styckningsschemana kommer bland annat att användas i utbildning av butiksmedarbetare. Även kockar, kökschefer och studerande vid restaurangskolor samt självklart intresserade konsumenter kommer att kunna beställa schemat via Svenskt kötts hemsida www.svensktkott.se

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media, Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.